Älä aja kirjastoon pimeässä!

Etenkin syrjäseuduilla kirjasto on monen syrjäisen paikkakunnan asukkaan henkireikä. Kirjastossa voi lukea tai lainata niin ajankohtaiset lehdet kuin uusimmat kirjatkin, joten se on oivallinen paikka lukutoukan lukuhimon tyydyttämiseen. Kirjastoon on siis päästävä vähintään kerran viikossa! Syrjäseuduilla haasteita ajamiseen tuovat kuitenkin pitkät valaisemattomat tieosuudet. Syksyllä ja talvella pimeä tulee aikaisin, eikä valoisan aika ala heti aamusta. Kirjastoreissu voi siis ajoittua pimeään aikaan. Pimeässä ajaminen lisää onnettomuusriskiä, etenkin sellaisilla syrjäseuduilla, joilla liikkuu suuria villieläimiä, kuten hirviä, joten mikä neuvoksi, kun kirjastoreissun väliin jättäminen ei ole lukutoukan perheessä vaihtoehto?

Lisävalot autoon

Yksi hyvä vaihtoehto on hankkia autoon tehokkaat ja laadukkaat lisävalot. Näin et enää aja kirjastoon pimeässä, vaikka lähtisitkin matkaan aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Hyvät lisävalot löytyy Nordeye -verkkokaupasta. Nordeye tarjoaa laajan valikoiman näyttäviä lisävaloja, jotka parantavat merkittävästi näkyvyyttäsi pimeällä ajettaessa. Koska voit kirjaston avulla säästää kirjallisuudesta, kannattaa säästyneet rahat käyttää auton lisävaloihin lisäämään kirjastomatkojen turvallisuutta. Esimerkiksi LED-valorampin voi löytää Nordeyelta jo noin 230 eurolla eli kovin montaa kirjaa ei tarvitse kirjastosta lainata, kun jo kirjojen hinnassa on säästänyt tämän summan verrattuna tilanteeseen, jossa kirjat olisi ostanut kotiin kirjastosta lainaamisen sijaan. 230 euroa on lopulta pieni summan oman turvallisuustason nostamisesta!

Rekisterikilven valaistus kuntoon

Oletko tietoinen siitä, että auton rekisterikilven valon on oltava kunnossa? Tämä pieni yksityiskohta voi unohtua tarkistaa ennen matkaan lähtöä ja tästä unohduksesta voi olla seurauksena sakko – etenkin, jos kirjastoreissu suuntautuu hieman suurempaan lähikaupunkiin. Onneksi rekisterikilven valo on helppo hankkia Nordeyen kautta eikä siihen tarvitse edes sijoittaa kovin paljon rahaa. Edullisimmat mallit maksavat Nordeyelle alle 30 euroa ja kalleimmatkin vain hieman yli 40 euroa! Sijoittamalla 30 – 40 euroa voit kuitenkin säästää sakkojen hinnan, joten sijoitus kannattaa! Kun autosi rekisterikilven valaistus on kunnossa, voit asioida kirjastossa kaikessa rauhassa myös hieman suuremmissa kirjastoissa ilman, että sinun tarvitsee pelätä rekisterikilven valaistuksen puuttumisesta johtuvia sakkoja. Näin voit uppoutua kaikessa rauhassa vaikkapa uusimpaan aikakauslehteen tai kauan odottamaasi juuri julkaistuun romaaniin kirjaston hiljaisessa lukusalissa!

originmag