Esimerkiksi kuvataiteilijoilla on sanottu olevan oma tyyli, johon kuuluvat vintage-vaatteet ja boheemi tyyli. Kirjailijoilla ei ehkä vastaavaa uniformua ole, mutta varsinkin englannin kielisillä sivuilla on paljon vinkkejä siitä, kuinka näyttää kirjailijalta ja toisaalta millaisia tyylivinkkejä voisimme ottaa entisajan ikonisilta kirjailijoilta. Jos harrastaa kirjoittamista, voi leikkiä ulkonäöllisillä kirjailijakliseillä kuten silmälaseilla, nostalgisella tuoksulla, pitkällä huivilla ja bleiserillä. Esimerkiksi Silvia Plathin tai Simone de Beauvoirin tyyli oli hillitty, intellektuelli ja hieman konservatiivinenkin. Siihen yhdistyivät villatakit, puolihameet ja de Beauvoirilla klassikoksi muodostunut huivi ja hiusten letitys.
Suomessa ei voi sanoa vallitsevan mitään tiettyä kirjailijatyyliä. Sen sijaan jokainen populaarikirjailija on yleensä valinnut oman uniikin tyylinsä, joka on tullut osaksi myös kirjailijan visuaalista imagoa.
Ehkä tunnetuin esimerkki tästä on Sofi Oksanen, joka nousi tunnetuksi 2000-luvun alussa paitsi kirjailijan lahjoillaan myös imagollaan, johon kuului huomiota herättävä goottityyli. Haastatteluissa hän on sanonut pukeutuvansa juuri itseään miellyttävällä tavalla välittämättä kauneusihanteista. Vaikka kirjailija on pysynyt uskollisena goottityylilleen, sen on kuitenkin sanottu muuttuvan naisellisemmaksi lähes 20 vuodessa.
Seuran haastattelussa Anja Snellman taas kuvaa pukeutumistaan hyvin vaihtelevaksi riippuen tilanteesta. Se on boheemia, luovaa, poukkoilevaa, kimpoilevaa ja sekavaa kirjailijan omien sanojen mukaan. Se myös vaihtelee hänen roolinsa ja työnkuvansa perusteella.
Paljon on keskustelu myös siitä, ovatko suomalaiset tyylittömiä. Rosa Meriläisen mielestä yleisesti ottaen eivät, sillä mukavat vaatteet riittävät. Hän ei myöskään määrittelisi mitään tiettyä suomalaista tyyliä, sillä maan tyylikirjo on niin laaja. Suomalaisten pukeutumiselle ehkäpä yhteinen nimittäjä on hänen mielestään kuitenkin käytännöllisyys.
Kirjailija Kaisa Haatanen on pohtinut kirjoissaan “Meikkipussin pohjalta” ja “Ylipainolisämaksu” keski-ikäisen naisen elämää huumorin keinoin ja pilke silmäkulmassa. ET-lehden haastattelussa hän pohtii XL-pukeutumista ja kumoaa muotimaailman tuputtamia pukeutumisen nyrkkisääntöjä, kuten että musta sopisi kaikille tai korkokengät toisivat itsevarmuutta ja tukisivat ryhtiä. Sen sijaan hyviksi vinkeiksi hän listaa V-mallisen kaula-aukon, joka pukee isokokoista naista, piristävät huivit ja asusteet sekä polvipituiset saappaat. Haataiseen omaan vinkkilistaan kuuluu, että käsilaukkuja saa olla monta kuten myös kenkäpareja eikä kymmeniä varasukkahousujakaan saa unohtaa. Sen sijaan kirjailija tyrmää värikkäiden printtikuosien imartelevuuden isokokoisilla naisilla. Hän kokee, että printtikuviot herättävät turhaan huomiota.
Oletko sinä kiinnostunut löytämään oman, luovan tyylisi? Kuka on mielestäsi Suomen tyylikkäimmin pukeutunut kirjailija? Jos olet isokokoinen nainen ja haluat kurkistaa suureen valikoimaan muodoillesi sopivia vaatteita, voit vierailla Zizzi.fi:n nettikaupassa. Löydät sieltä varmasti jotain kivaa kesään. Osta naisten vaatteet isossa koossa täältä.