Kirjamessut

Kirjamessut

Vuoden kiinnostavin kirjatapahtuma on pian täällä
Lokakuun loppu on monelle lukemisen ystävälle juhlan aikaa. Silloin kirjafriikit kerääntyvät Helsingin Messukeskukseen vuosittaisille Kirjamessuille. Neljä päivää kestävät messut tarjoavat paljon kiinnostavaa luettavaa ja kuultavaa. Mukana on niin kotimaisia kirjailijoita kuin ulkomaisia nimiä. Eri kirjakaupoilla ja kustantamoilla on omat osastonsa, joissa pääsee ihastelemaan kirjallisuuden mestareita! Kirjamessujen tunnelma on aina ainutlaatuinen – joka vuosi on tarjolla jotain uutta. Kirjailijoiden tarinointia on erittäin kiinnostavaa kuulla, ja se myös auttaa pääsemään ihan eri tavalla sisälle kirjailijoiden teoksiin.

Kirjamessut Helsingin Messukeskuksessa 22.-25.10.2015
Vuosittaiset Kirjamessut järjestetään tänä vuonna lokakuun viimeisenä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa. Tarjolla on jälleen todella paljon kaikenlaista kiinnostavaa ohjelmaa sekä laaja valikoima uutuuskirjoja kirjakauppojen osastoilla sekä käytettyjä kirjoja antikvariaateissa. Tällä kertaa messujen teemamaana on Venäjä. Viime vuonna pääsimme ihastelemaan italialaisia kirjailijoita. Erittäin suosittu ja viihteellinen dekkarilauantai esittelee tänä vuonna pohjoismaisia dekkaristeja. Viime vuonna dekkarilauantaissa oli hauskoja paneelikeskusteluja, joissa kirjailijat avasivat kirjojensa taustoja ja työtapoja. Lukija ei aina tule ajatelleeksi, että kirjojen kirjoittaminen vaatii paljon taustatyötä. Kirjailijan ammatti on haastava, eikä yleisön palaute ole aina positiivista, vaikka työtunteja olisi kertynyt tuhansia. Nostan hattua kaikille kirjailijoille, jotka jaksavat puurtaa eteenpäin ajattelemattomasta palautteesta ja alhaisista myyntiluvuista huolimatta.

 

Maailman suurimmat kirjamessut
Kirjamessujen klassikko on vuosittain järjestettävät Frankfurtin kirjamessut. Niille kokoontuu kirjakaupan ja kirjallisuuden ammattilaisia eri puolilta maailmaa. Messujen ensisijainen tehtävä onkin kirjallisuuden markkinointi ja käännössopimusten solmiminen. Viime vuonna Frankfurtin messujen teemamaa oli Suomi. Suomalaiset kirjamarkkinat ovat pienet, ja käännössopimuksen saaminen on kiven alla. Mutta ehkäpä jo ensi vuonna suomalaisia kirjailijoita voidaan lukea useammallakin kielellä, sillä tämä oli Suomen ehdottomasti suurin kirjallisuuden ja kulttuurin vientitapahtuma! Toivotaan, että siitä seuraa paljon hyvää suomalaiselle kirjallisuudelle ja näkyvyydellemme ympäri maailmaa.

Kirjallisuus on sielunhoitoa
Kulttuuri ja kirjallisuus tekee kokonaisvaltaista hyvää mielelle. Mitä enemmän saat kulttuurielämyksiä, sitä helpompi sinun on ymmärtää omaa itseäsi ja muita ympärilläsi. Suomalaiset ovat aina olleet kovia lukemaan, mutta nyt ollaan tultu osittain tien päähän siinä, mitä medioita kansalaiset seuraavat ja ostavat. Paperilehtien levikit pienenevät, aikakauslehtiä lopetetaan ja moni siirtää entistä enemmän toimintaa ja interaktiivisuutta nettiin. Mikä siis neuvoksi kirjailijoille? Onko tulevaisuuden sisältö siirretty nettiin? Lukeminen toki lienee itsestään selvä tarve, joten kirjallisuus kiinnostaa ihmisiä varmasti myös jatkossakin. Tulevaisuuden kirjailija siis saattaa toimia hyvin eri tavalla kuin nykyinen. Yksi hieno mahdollisuus on alkaa tuottaa kirjallista sisältöä suoraan nettiin. Erilaisten palvelujen rakentaminen verkkoon on helppoa. Kannattaa vain hankkia hyvä webhotelli ja hoitaa sivujen ylläpito jouhevasti. Yksi erinomainen vaihtoehto on webhotelli.club. Siispä ei muuta, kuin luomaan uutta lehteä kirjallisuuden historiaan!

astrology