Kirjan ja ruusun päivän kirjailija

Kirjan ja ruusun päivän kirjailija

Kirjan ja ruusun päivän nimikkoteos
Kirjan ja ruusun päivänä on ollut tapana valita kirjailija, jonka varta vasten päivää varten kirjoitettua kirjaa on jaettu kirjakaupoissa kautta maan. Tämä edellyttää että ostoksia on kaupassa tehnyt yli 15 eurolla. Tämän vuoden nimikkoteos on Kari Hotakaisen Kantaja, jota saa kirjakaupoista vain 23.-25.4. Kannattaa siis olla tarkkana ja osallistua, sillä tämän jälkeen ei kirjaa enää saakaan! Viime vuonna oli saatavilla Anna-Leena Härkösen Takana puhumisen taito, sitä ennen Jari Tervon Jarrusukka ja vuonna 2012 Tuomas Kyrö ilahdutti meitä teoksellaan Miniä. Tempauksessa on mukana lukuisat kirjakaupat eri puolilla Suomea, joten tilaisuutta kannattaa käyttää hyväkseen.

Kirjailija Kari Hotakainen
Omin sanoin: ”Olen itsekeskeinen, tosikko, ahne, hyväkuntoinen, solakka, ahdasmielinen, synkkä ja humoristinen suomalainen kirjailija.”

Kari Hotakainen on vuonna 1957 syntynyt kirjailija, joka on kirjoittanut romaanien lisäksi muun muassa lasten- ja nuortenkirjoja, runoja, käsikirjoituksia sekä kuunnelmia. Kari Hotakaisen tunnetuin teos on vuonna 2002 Finlandia-palkinnon voittanut Juoksuhaudantie, josta elokuvakin tehtiin. Hänen kolme muutakin teostaan on ollut Finlandia ehdokkaina; Klassikko (1997), Huolimattomat (2006) ja Ihmisen osa (2009). Finlandia Junior – palkintoehdokkaana taas oli hänen lastenkirjansa Ritva (1997). Hotakainen opiskeli kotimaista kirjallisuutta Helsingin yliopistossa, ja aloitti kirjoittamisen toimittajana Porissa. Mainos- ja sanomalehtikirjoitusten jälkeen hän on ollut vapaa kirjailija vuodesta 1995.

Romaaneja suomalaisuudesta
Hotakaisen esikoisteos on vuonna 1982 julkaistu runokirja Harmittavat takaiskut, joka on sekä aiheiltaan että tunnelmaltaan hyvin suomalainen. Muita Hotakaiselta ilmestyneitä runokirjoja on Kuka pelkää mustaa miestäHot ja RunokirjaRunokirjasta hän on saanut Kalevi Jäntin palkinnon.

Kirjailijan ensimmäinen romaani Buster Keaton – elämä ja teot ilmestyi vuonna 1991 ja voitti Savonia-palkinnon. Romaani Bronks (1993) on tyyliltään fantasian ja tieteiskirjallisuuden sekamuoto, yhteiskunnallinen romaani ja kritiikkiä vallitsemia Järjestelmiä vastaan. Syntisäkki (1995), Klassikko (1997) ja Iisakin kirkko (2004) ovat kaikki kuvauksia suomalaisista miehistä. Klassikosta on myös tehty elokuva. Vuonna 2006 Hotakainen sai pohjoismaisen näytelmäkirjailijapalkinnon näytelmästään Punahukka.

Kari Hotakainen – Kantaja
Hotakainen on tunnettu humoristisesta tyylistään, joka ei yritä olla tietoisesti liian hauska – aiheet voivat olla huvittavia ja ironisia ja huumori synkkääkin. Aiheet kuten omakotitalosta pakonomainen unelmointi romaanissa Juoksuhaudantie koskettaa monia suomalaisia, onhan oman omakotitalon hankkiminen monien unelmissa.

Tämän vuoden Kirjan ja ruusun päivän nimikkoteos Kantaja kertoo Kirjakauppaliiton tiedotteen mukaan filosofian maisterista, joka alkaa hautausmaan puistotyöntekijänä pohtia elämän polkuja, omiaan sekä työssään kohtaamien vainajien.

astrology